“Chocolade” mousse

ingredients mousse
Recently our family has had the pleasure of reuniting with very special friends from Holland.
…because cooking is about sharing and togetherness, we whipped up a Portuguese mousse made from scratch…though the recipe is still very Portuguese, we have decided to post in dutch…here goes:

Hallo , wij zijn Anne en Lisa uit Nederland.
Wij zijn op vakantie in Portugal.
Anne en ik houden van chocolade mousse,
maar weten niet hoe je dat zelf moet maken.
Daarom laat onze portugese vriendin Matilde ons zien hoe dat moet.

Ingredienten:
6 eieren , 2 eetlepels boter, 6 eetlepels suiker, 200 g chocolade.
derreter chocolate
Je smelt de chocolade au bain marie nadat je de chocolade in een kom hebt gebroken.
Alle 6 de eieren breek je. Je moet het geel en het wit wel scheiden!
claras em castelo
Bij het geel doe je de suiker en dat ga je door elkaar roeren.
Bij het wit doe je een klein beetje zout.
Dit wit meng je met een mixer tot wit schuim. (Het moet heel luchtig worden, zo hoog als een kasteel)
gemas
Als de chocolade gesmolten is laat je het even afkoelen.
Dan meng je de chocolade met de gele eieren.
Als dat klaar is doe je het witte schuim erbij.
misturar
Schep het langzaam door elkaar zodat het witte schuim niet gaat breken.
mousse
Dan zet je het in de koelkast voor iets meer dan 2 uur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s